dimarts, 20 d’octubre de 2015

Comencem!

Hola a tots i a totes!

Anem normalitzant i afiançant l'adaptació dels petitons...i per fi encetem el blog de P3!

Què hi podreu trobar aquí? Informació de les vivències didàctiques que els vostres fills i filles, els més petits de l'escola, aniran experimentant al llarg del curs. També es penjaran fotografies, vídeos, cançons...
Quan? Us recordem que l'actualització d'aquest modest espai serà cada mes, aproximadament.
Per què?
1. Perque trobem fonamental que les famílies conegueu el que els vostres fills estan fent a classe.
3. Perque és una oportunitat per a reforçar aspectes en concret desde casa (el seu llenguatge i la seva expressió verbal tot mirant el blog, recordant la dita del mes, practicant a casa excercicis que ja s'han fet a classe...)
4. Perque també us ofereix passar una estona amb els vostres fills recordant i valorant el que ells viuen durant el seu primer any d'escola.

Us agraïm que visiteu aquest blog, doncs ho fem amb il·lusió i esperançades que li trobeu utilitat! Gràcies a tots!

i dit això...COMENCEM!


ENS ESTEM ADAPTANT!


Durant el procés d’adaptació caldrà respectar el temps que necessiti cada infant per sentir-se còmode. La durada dependrà de les experiències que els nens i nenes tinguin quan arribin a l’escola, de les seves vivències anteriors i com s’estableixin les relacions en els primers moments. Poc a poc, es van introduint algunes rutines, que els fan sentir més segurs, i és important respectar aspectes com la puntualitat i el compliment de normes de l'escola (entrades i sortides, què portar i què no portar, etc.) per tal que els petits vagin normalitzant la situació.


Famílies i escola cal que procurem que els més petits, s’ho passin bé a l’escola, es mostrin còmodes amb la mestra, els companys i companyes i, al finalitzar la jornada, en surtin contents. Tal i com vam comentar a la reunió d'inici de curs, l'objectiu principal de P3 és treballar la capacitat d'aprendre a ser i a actuar de forma cada vegada més autònoma.


Hi ha estones de tot tipus, però, com veureu, això comença a rutllar...Ja estem acostumant-nos a rutines com cantar el bon dia, passar llista, veure el temps que fa i treballar el calendari, esmorzar, jugar amb els nostres amics i amigues al pati...Poc a poc i bona lletra, oi?


CLIQUEU A LA SEGÜENT FRASE PER VEURE EL VÍDEO DE L'ADAPTACIÓ → petit resum d'algunes de les rutines dels cargols i les tortugues a l'escola!

JA HA ARRIBAT LA TARDOR!

Com cada dia, els alumnes de P3, mirem per la finestra el temps que fa. Els dos encarregats del dia observen el cel, el carrer, els arbres...
Passat l'estiu, ens hem adonat que ja no fa tanta calor, que el cel s'ennuvola de tant en tant, que ha caigut algun xàfec i que les fulles comencen a canviar de color. Segur que alguns ja us ho han dit: "Ja ha arribat la tardor!". 
El conte de "El plàtan trist i la fada Filomena" és un clar exemple del canvi estacional que estem passant, i ells ho saben molt bé, doncs l'hem treballat força! 
Aquí teniu l'enllaç del conte per si el voleu explicar a casa: 
El conte del Plàtan trist.

Estem decorant la classe amb fulles dels colors de la tardor i bolets (groc, vermell, taronja, marró, verd...) que hem pintat amb la senyoreta Manolita i a més, practiquem les dites i les cançons d'aquesta època de l'any.

Cançó "Les fulletes cauen cauen"
Cançó "M'agrada la tardor"A més, vam celebrar la castanyada! Quina festassa la de l'altre dia! Pel matí, vam observar i esmorzar el panellet que havíem portat de casa...Mmmmm!! Boníssims!!! Per la tarda va arribar el moment més esperat: rebre la visita de l'àvia Pepeta! La pobra castanyera, venia de lluny, ja que viu a Prades, i tot i així ens va repartir castanyes a tots! Li vam cantar les cançons que més li agraden i després de menjar-nos les castanyes, tots a ballar! Va ser un dia molt divertit! Gràcies castanyera, ets molt carinyosa i simpàtica! T'esperem l'any que ve! 

LA INICIAL DEL NOM

Tal i com us vam explicar a la reunió d'inici de curs, a P3 comencem a familiaritzar-nos amb la lectoescriptura d'una forma globalitzada i constructiva. Volem que els nens trobin la motivació per les lletres per propi interès, de forma que els sembli natural i atraient començar el procés de llegir i escriure. El seu nom i el dels seus companys és a partir d'on treballem les lletres. Ens fixem en la inicial dels noms i la marquem sempre en vermell. 
A classe, tot el material dels alumnes ve marcat d'aquesta manera, així s'acostumen a fixar-se en el que hi posa. També ho fem amb paraules que estem treballant en el moment, com per exemple: el dia de la setmana, el protagonista del conte que expliquem, la paraula d'alguna celebració que es donarà aquella setmana...

Les dues últimes setmanes vam passar uns BITS amb les fotografies dels companys de classe tot dient-ne els noms, i aquesta setmana ja hem passat els BITS amb les inicials dels noms de tots els companys, tot fent el so de cada lletra. Us recordem que és molt important que si reforceu les lletres a casa o la inicial del seu nom, ho feu dient el so i no el nom de la lletra. Per exemple "La Laia té la lletra "L"" enlloc de dir "La Laia té la lletra "ela"".

A classe estem repassant ja les inicials dels noms dels nostres companys i cada matí, quan els encarregats passen llista, col·loquen tots els cartells sota la inicial corresponent. A més, hem iniciat treballs manipulatius amb la inicial per prendre consciència de la lletra que tenim, la seva forma, la direcció...

Poc a poc, us anirem mostrant com aquest procés avança, i moltes altres activitats! Desitgem que compartiu aquest espai amb els vostres fills i filles a fi de valorar i engrescar-los en el seu camí!


Fins aviat!Cari i Raquel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada