dilluns, 29 de gener de 2018

Any nou, activitats noves!

Hola a tots i totes!

Ja fa dies que hem tornat a l'escola, alguns encara amb son, trobant a faltar la família després de tants dies junts...és normal! Poc a poc, anirem adaptant-nos de nou a la rutina, que ja sabem que costa una mica!

Els primers dies ens van servir per comentar, ensenyar i dibuixar el que han viscut amb vosaltres durant el Nadal, i és que ha estat una època plena d'emocions!
També hem recordat que ja ha començat l'hivern, que som al Gener, i tot i que el temps últimament està una mica extrany, sabem que és l’estació del fred, que molts arbres es desfullen del tot, la roba que portem ha d'abrigar força, ens posem guants, bufanda i gorra, engeguem les estufes i la calefacció, podem anar a veure la neu a les muntanyes, esquiar, patinar sobre gel, etc...Aviat n'aprendrem un poema, com fem amb cada estació.


Aquí teniu les dites, que ja les anem treballant:

Dita de l'hivern "El sol d'hivern està enmandrit, li costa molt sortir del llit."
Dita del Gener "Pel mes de Gener, no treguis el nas al carrer!"

Amb la Manolita ens encarregarem de decorar la classe amb manualitats i dibuixos de l'hivern que ja han començat a confeccionar...per a que quedi una classe ben xula i hivernal! Brrrrrrrrrrrr...!!!RACONS: JOC SIMBÒLIC I JOC DIDÀCTIC.

Cada classe de P3 fa racons de joc simbòlic i de joc didàctic cada 15 dies. A més, desdoblem el grup, de manera que la meitat de la classe es queda a l’aula amb la senyoreta Ingrid per fer Joc Didàctic i l’altra meitat baixa a la sala de Joc Simbòlic amb la seva tutora. Això també es combina de manera que tots puguin fer tots dos tipus de racons.

Tant en els racons de joc simbòlic com de joc didàctic, s’ofereixen entre 4 i 5 racons diferents. En el joc didàctic reforcem la motricitat fina, el traç, la precisió oculo-manual i el del nom amb activitats manipulatives. En el joc simbòlic simulem espais de joc on podem desenvolupar rols adults de la seva vida cotidiana (racó del supermercat, racó del taller de cotxes, racó de metges...). Mai poden repetir un dels racons si no els han fet tots almenys un cop, de manera que tots els alumnes passaran per tots els racons i per tant, jugaran a tot el que s'ofereix. La finalitat d'aquestes sessions és que triïn i gestionin la seva pròpia activitat, a la vegada que aprenen i es relacionen, tot seguint unes normes molt concretes de convivència i de joc. Hem començat aquesta nova activitat amb moltíssima il·lusió i ja tenen ganes de tornar-hi!
KUAIS: UN NOU AMIC MOLT ESPECIAL!

Fa uns dies va aparèixer una caixa extranya a la classe…Ja us ho han explicat els cargols i les tortugues?
Aquesta capsa l'ha portat en Kuais, un personatge que viu als estels. Dins la caixa hi havia una carta on diu que ens ajudarà a aprendre a dibuixar el nostre cos, així que per a fer-ho, ens enviarà cada setmana una part del seu cos. A més, també hi ha objectes, un CD de música amb cançons del cos i moltes sorpreses! Ens ho passem bomba obrint la seva caixa misteriosa, plena de jocs sensorials! Què ens portarà en Kuais aquesta setmana...?
De moment ja ens ha portat el cap i els ulls!

Estem molt enjogassats amb aquest nou projecte, ja que cada setmana ens arribarà la caixa del Kuais, plena de coses misterioses i una part del cos nova! A més, El Kuais també ens proposa de fer un dibuix de la part del cos cada setmana, de manera que cada cop anirem afegint més parts, fins a dibuixar el nostre cos sencer! Segur que aquest nou amic ens ajuda moltíssim, aprenem força i ens ho passem molt bé! Arreveure Kuais, fins la setmana que ve!


"FELICITATS PARE ENRIC!"

Aquest mes costa d'arrencar, però ho fèiem motivats sabent que s’apropava un dia molt important: el dia de Sant Enric! El passat 26 de Febrer, vam celebrar el dia del fundador de la nostra escola, Enric d'Ossó. Sabem que va nèixer a Vinebre, que els pares es deien Jaime i Micaela, que tenia dos germans i que l’agradava molt passar estones amb el seu avi Antonio. De gran, es va fer capellà i professor, i la seva gran inspiració era Santa Teresa de Jesús (ja la coneixeu). És un altre exemple per nosaltres, de fe en Jesús, de treball i constància, d'admiració per fer el bé, de ser amor i donar amor. És gràcies a ell que som escola teresiana. A classe n’hem parlat molt durant els quarts d'hora d'oració, tot narrant la seva vida i tot el que va fer.

Pel matí, vam celebrar un quart d'hora d'oració conjunt, on tots els alumnes i professors de l’escola vam rendir un petit homenatge tot cantant les seves cançons, recordant tot el que va fer i resant tots junts per ell.

Després del pati, vam disfrutar de la gimcana que els alumnes de l'ESO ens van preparar. Ens ha agradar molt passar una estona tant divertida amb els alumnes grans de l’escola, ens han fet passar un matí molt xulo! Jocs, taller de maquillatge, de joies, de pintura…No hem parat de jugar!

Per la tarda, hem fet un dibuixet per Enric i l’hem penjat a classe, i finalment, hem vist una pel·lícula a classe!

Quin dia de celebració més bonic!
TALLERS

La setmana començarem els tallers interactius…que seran sempre els Dimecres per la tarda. Tal i com vam explicar a la reunió, us recordem que aquesta activitat consisteix en barrejar alumnes de P3,P4 i P5 fent grups d'uns quinze alumnes aproximadament. Tots els grups aniran rotant per tots els tallers, de manera que cada setmana en faran un de diferent. Cada taller és d'una temática diferent i es fa en un espai de l'escola i amb una senyoreta o professor diferent a l’habitual. Segur que gaudeixen moltíssim! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada